Return to site

Hoe vind ik mijn purpose?

Zijn we onze purpose kwijt? Wat zijn de gevolgen van een leven zonder purpose? Wat is purpose?

Zijn we onze purpose kwijt?

Velen van ons gaan bijna slaapwandelend door het leven. Elke dag rollen we uit bed en rijden op exact dezelfde manier naar ons werk om daar elke dag bijna dezelfde werkzaamheden te verrichten. Ons leven voelt als een sleur. We werken voor het geld. Er moet immers brood op de plank komen en de hypotheek moet worden afbetaald. Als een hamster in zijn wiel bewegen we wel maar we komen nooit echt vooruit.

Wat zijn de gevolgen van een leven zonder purpose?

Bij een leven zonder purpose (is kan weg) ontbreekt een groter doel. Er is geen punt aan de horizon waar we naartoe willen. Onze focus verandert van de lange naar de korte termijn. We verliezen ons in details. We kunnen niet meer verder kijken dan onze neus lang is. Daardoor wordt elke keuze moeilijk en ontstaat er keuzestress. We waaien met alle winden mee of we verstijven en maken helemaal geen keuzes meer. We voelen ons onbekwaam en incompetent. Gespannen en onzeker raken we langzaam uitgeput. Is dit het begin van een burn-out?

Wat is purpose?

Jouw purpose is jouw stip aan de horizon waar jij naartoe wilt. Als je niet je eigen stip kiest kom je nooit waar je wilt zijn. Op zijn best leef je andermans droom die voor jou een nachtmerrie kan zijn. Om jouw stip te vinden gebruiken we vier pilaren gebaseerd op het Japanse Ikigai concept. Je talenten, skills, passie en legacy. Jouw purpose is een manier van leven waar je talenten, skills, passie en legacy samenkomen. Jouw purpose geeft je kracht vrijheid en peace of mind. Lees meer over  jouw purpose.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly