Return to site

Leiderschap: Kapitein op koers

De missie van Plan Beter: een duidelijke koers varen met behulp van je krachtige onderbewustzijn

Leiderschap

Wij genieten enorm wanneer mensen kapitein zijn op hun eigen schip en krachtig aan het roer staan. Wanneer ze de stip aan de horizon hebben gevonden en weten welke koers ze moeten varen om daar te komen. Wanneer ze een prachtig, krachtig schip hebben om de reis mee af te leggen. Wanneer ze de middelen: de zon, de maan de sterren, de kaart, het kompas, de gps hebben om hun koers aan te passen wanneer de wind of de stroming ze van hun koers heeft af gebracht. Wanneer ze (als ze dat willen) een team van vaardige zeelieden verzamelen die dezelfde weg en route willen afleggen.

Problemen op zee

Er zijn maar weinig mensen krachtig kapitein op hun eigen schip. Bij velen ontbreekt de stip aan de horizon. Het ontbreekt ze aan kaart, kompas en gps. En in hun leven regent het vaak, en missen ze de informatie van de zon, de maan en de sterren om goed te kunnen navigeren. De boot waarmee ze doelloos ronddobberen is zo lek als een mandje. Met hozen wordt de boot nog net drijvende gehouden. Voor deze 'kapiteins' is het tijd om overstag te gaan. Tijd om naar de veilige haven terug te keren.

Veilige Haven: Plan Beter

Plan Beter is deze veilige haven. Een haven waar je op krachten kan komen, je bakens kan verzetten, een stip aan de horizon kan kiezen waar je naartoe wilt reizen. Je boot opknappen of een nieuwe boot bouwen met kaart, kompas en gps, zodat je je koers niet verliest bij een beetje bewolking, stroming of wind. Een boot die de zwaarste stormen aan kan.


Nederland is van oudsher een land met krachtige kapiteins. Mensen met een visie, een koers en het lef om het avontuur aan te gaan. Mensen die zich snel aanpassen aan verandering of zelfs verandering creëren. Niet een land met mensen die zich verzetten of hun kop in het zand steken voor verandering. Mensen die verantwoordelijkheid nemen en niet vastlopen in klagen en slachtofferschap.


Onze maatschappij heeft mensen nodig die verantwoordelijkheid nemen, die eigenaarschap tonen. Deze mensen dragen de (de: kan weg) slachtoffers, de mensen die met een vinger naar anderen of de omstandigheden wijzen. Het is als een weegschaal. Mensen die verantwoordelijkheid nemen aan de ene kant en mensen die zich onverantwoordelijk gedragen aan de andere kant. De verantwoordelijken lijken het te gaan verliezen!


Plan Beter biedt de mogelijkheid om snel weer grip op je carrière te krijgen. Ga je het avontuur met ons aan!

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly