Return to site

Nee leren zeggen op het werk

Leer grenzen aangeven zonder anderen af te keuren

Probleem: niet nee kunnen zeggen

Nee zeggen is voor veel mensen niet eenvoudig. En toch is nee samen met ja en je naam één van eerste woorden die je leert als kind. Waarom hebben we toch zoveel moeite met nee zeggen? Bijvoorbeeld wanneer je manager of collega aankomt met werk waar je eigenlijk niet op zit te wachten.

Je neemt je van tevoren voor om nee te zeggen tegen je manager of tegen die collega. Je oefent het in je hoofd en misschien zelfs voor de spiegel. Maar op het moment supreme zeg je gewoon net als altijd weer ja of zelfs "geen probleem hoor". Dan ligt die stapel werk je weer aan te kijken en jij voelt je de loser die weer overuren mag maken terwijl de rest naar huis gaat om de belangrijke en leuke dingen te doen waar jij nooit aan toe komt. De kans bestaat dat als je op je werk moeilijk nee zegt dat dit thuis ook het geval is. Bijvoorbeeld tegen je ouders, partner of kinderen. Of bij de voetbalvereniging. Dan ben jij altijd degene die ze vragen om de shirtjes te wassen. Iedereen weet dat jij toch wel ja zegt.

Gevolgen: een toekomst vol met dingen die je niet wilt!

Door niet nee te zeggen doe je veel dingen die je eigenlijk niet wilt doen. Die dingen doe je met tegenzin. Met weerstand. Die dingen krijg je geen energie van. Je loopt er langzaam op leeg. Daarnaast krijg je het druk! Druk druk druk! Tot het moment dat je zoveel ballen in de lucht hebt dat er een paar op de grond gaan vallen. En ballen die op de grond vallen verdienen geen schoonheidsprijs. Zeker op professioneel gebied doet falen en fouten maken het niet goed voor je toekomst. Het is beter om ze te geven aan iemand anders voordat ze op de grond vallen. Dat komt doordat je ja zei terwijl alles van binnen nee schreeuwde. Doordat je te veel tijd bezig bent met dingen die je niet wilt doen en te weinig met de dingen die je wel wilt, raakt je work-life balans uit balans. Boek die burn-out coach alvast maar....tegen de tijd dat je vooraan in de wachtrij staat heb jij je burn-out te pakken.

Oorzaak: de misvatting

De reden dat we niet nee durven zeggen is vrij simpel. We hebben een nee op een verzoek gelijk gesteld aan een nee tegen de persoon die het verzoek doet. En dat is een misvatting met grootse gevolgen. De misvatting zorgt er namelijk voor dat we nee niet meer kunnen gebruiken wanneer het nodig is. Het betekent dat een nee op een vraag meteen ook een persoonlijke afkeuring is. Als iemand een bord punaise soep voorschotelt terwijl je bouillabaisse hebt besteld is het verstandig het bord terug de keuken in te sturen. Datzelfde geld voor werk dat een ander je voorschotelt terwijl dat niet onder jouw verantwoordelijkheid valt. Of dit nu door je manager, collega of klant gedaan wordt. Je zegt niet nee tegen je manager, collega of klant. Je zegt nee tegen werk dat niet jouw verantwoordelijkheid is. Dat is een groot verschil.

De misvatting is tegelijkertijd de reden dat veel mensen moeite hebben met vragen. Als je nee op een verzoek opvat als een nee tegen jou als persoon, dan hangt er erg veel risico aan elke vraag die je hebt. En daarom besluiten veel mensen de vragen die ze hebben niet meer te stellen. Vragen over hun werk, vragen over waar ze wel of niet verantwoordelijk voor zijn of een verzoek om de beloning voor hun werk te verhogen. Allemaal ongestelde vragen omdat we bang zijn voor een persoonlijk afkeuring. 

Als vragen vrij staat, dan mag nee zeggen ook. - Lars Boeck

En vanuit de gemeenschappelijke angst voor afkeuring ontstaat er een toneelspel rond vragen en nee zeggen. Manipulatie. Toch krijgen wat je wilt zonder het direct te vragen. Ons leven zou zoveel simpeler kunnen zijn als we weer vragen mogen stellen en nee mogen zeggen. Het is aan ons allen om een nee op een verzoek los te koppelen van een nee tegen een persoon. Om die beweging te stimuleren hieronder 3 tips:

Oplossing: hoe zeg je nee zonder een ander persoonlijk af te keuren?

1 Stel prioriteiten

Zorg dat je precies weet waar jij voor verantwoordelijk bent. Dat heeft je hoogste prioriteit. Het allereerste op je prioriteiten lijst ben jij zelf. Jouw loopbaan, jouw werkplezier, jouw duurzame inzetbaarheid is jouw verantwoordelijkheid. Als een manager of collega aankomt zetten met extra werk kan je als volgt reageren:

"Beste ... Ik begrijp dat dit werk gedaan moet worden. De werkzaamheden waar ik verantwoordelijk voor ben hebben voor mij een hogere prioriteit. Mocht ik van mening veranderen en de verantwoordelijkheid voor dit werk op me willen nemen ben je de eerste die het hoort."

Op deze wijze heb je heel netjes nee gezegd. Je hebt alles bij jezelf gehouden. Je hebt duidelijk gecommuniceerd dat jouw eigen werk voor gaat. Je hebt ook laten zien dat je je eigen werk serieus neemt en de touwtjes stevig in handen hebt bij de dingen waar jij verantwoordelijk voor bent. Je hebt de deur dicht gedaan, en het is aan jou om de deur open te doen wanneer jij dat wilt.

2 Wordt een keuze koning

Wanneer jij weet wie je bent, waar je staat en waar je heen wilt kan je voor jezelf gaan kiezen. Kiezen wordt heel eenvoudig. Een verzoek van een collega of manager wordt enkel door jou beoordeeld of het je dichterbij je doelen of verder van je doelen weg brengt. DIchterbij is meteen een ja. Verder weg is meteen nee. Kiezen voor jezelf is geen afkeuring van een ander!

Kiezen voor jezelf is geen afkeuring van een ander - Lars Boeck

3 Stop met afkeuren

Een ander afkeuren is sowieso een bijzondere vorm van gedrag. Het is een oordeel over een ander. En een oordeel zegt altijd meer over jezelf dan over degene over wie we oordelen. Een oordeel impliceert altijd goed en slecht. Een ander afkeuren is een indirecte vorm van jezelf goedkeuren. Alleen mensen die zichzelf niet goed genoeg vinden hebben goedkeuring nodig. En mensen die anderen afkeuren, keuren diep van binnen zichzelf af. Afkeurende, oordelende mensen hebben een minderwaardig zelfbeeld. En dat alleen al is zo vervelend voor ze dat wel een beetje hulp kunnen gebruiken.

Samenvattend leren nee zeggen

Leer nee zeggen en verbeter je leven. Vind uit wie je bent, waar je staat en waar je heen wilt en ga. Neem verantwoordelijkheid voor jezelf en kies waar je verantwoordelijk voor wilt zijn. Verlies jezelf niet in het giftige spel van goed- en afkeuren. Wees een oordeelvrij mens

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly