Return to site

Personal Power

Mentaal, fysiek en sociaal vitaal!

Als je weet waar je staat (Positie) en waar je heen wilt (Purpose) is het tijd om volle kracht vooruit te gaan. Maar hoe ga je volle kracht vooruit? Ieder mens heeft drie speelvelden waar je op kan trainen. Het mentale, fysieke en sociale speelveld

Mentale Power

Zonder mentale kracht kom je nergens. Zonder wilskracht. Daarom is het van cruciaal belang om je bewustzijn en onderbewustzijn op één lijn te krijgen. Wanneer je bewustzijn iets anders wil dan je onderbewustzijn ontbreekt het je aan mentale kracht, mentale weerbaarheid en mentale vitaliteit. Als het je aan mentale power ontbreekt zal je nooit een fysiek trainingsprogramma volhouden. Je onderbewustzijn zal het saboteren. Je zal ook nooit sociaal voor jezelf opkomen. Het ontbreekt je aan ruggengraat als het je aan mentale power ontbreekt.

Fysieke Power

Fysieke power bouwen we op twee manieren op. Door letterlijk in beweging te komen. Opstaan van die bank om te gaan joggen. Of naar de kickbox training om jezelf beter te kunnen weren. De tweede manier is door onze focus te verplaatsen van moe, lui en dik zijn naar fit, actief en gezond zijn. Dit houden we dagelijks bij.

Sociale Power

Sociale power is het eerste wat er bij in schiet. Als je mentaal of fysiek zwak bent, dan ben je ook sociaal zwak. Doordat we al op sociaal en fysiek gebied vorderingen maken, wordt het ook makkelijker om op sociaal gebied je grenzen aan te geven. Je durft vaker “nee” te zeggen tegen bijvoorbeeld veeleisende schoonouders, je durft “nee” te zeggen tegen een stapel extra werk van je manager. Je durft ook “nee” te zeggen tegen negativiteit. Maar nog veel beter: je durft te praten over wat je wilt, over dat waar je van geniet, over dat waar je plezier aan beleeft. Jij wordt degene die de toon zet in sociale setting. En die toon is positief en zuiver.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly