Return to site

Reorganisatie: je baan staat op het spel!

Je baan verliezen doet pijn. Je verliest niet alleen inkomsten maar ook je koers en je purpose. Hoe zorg je dat je immuun wordt voor reorganisaties?

De pijn van reorganisaties!

Bij elke reorganisatie verdwijnen banen. Werknemers worden ontslagen en tijdelijke contracten worden niet verlengd. Zodra het woord reorganisatie valt is bijna iedereen in paniek. Iedereen maakt zich zorgen of hij straks nog een baan, inkomen, dak boven zijn hoofd, brood op de plank heeft. Er is onzekerheid of basis behoeften als voeding en bescherming nog wel vervuld kunnen worden. De reorganisatie wordt voor velen gezien als een gevaar.

Aanzegging of boventallig verklaard?

Tot nog toe was je aan de reorganisaties ontsnapt. Je hoort nu opeens van onbekende HR mensen dat er voor de grootste groep straks geen plaats meer is en dat de kans dat je na de reorganisatie nog een baan hebt, vrij klein is. Je functie wordt opgeheven of het aantal functies verminderd sterk. Dat de kans dat je na de reorganisatie nog een baan hebt, vrij klein is. Je baan bestaat straks niet meer. Je krijgt te horen dat het nu echt tijd wordt, om aan je “Plan B” te denken. Dat je zelf aan het roer moet gaan staan van je eigen loopbaan. En dat je geen schaapje wilt zijn, dat naar de slachtbank wordt gebracht. En nu moet je gedwongen en versneld op zoek naar iets nieuws. Maar misschien heb je nog helemaal geen “Plan B”. Misschien ben je helemaal nog niet klaar voor een nieuwe stap. Hoe nu verder? Moet je opeens gaan solliciteren? Terwijl je dit jaren niet gedaan hebt. Snel intern solliciteren op een functie die je maar matig aanspreekt. Echt gemotiveerd ben je niet, maar dit lijkt de snelste weg om uit deze misère te komen. Met je ziel onder je arm ga je naar sollicitatiegesprekken. En elke keer wordt je afgewezen. Wie zou er iemand als jij aannemen? Wat je ook niet gek vindt, want je kan de motivatie zelf niet eens vinden.

Meer dan alleen je baan kwijt?

Reorganisaties zijn nooit leuk. Voor niemand. Reorganisatie raken iedereen op een eigen manier. Werknemers die hun baan kwijtraken kunnen zich onder andere boos, verdrietig, teleurgesteld, angstig, en gestrest voelen. Je verliest natuurlijk veel meer dan alleen je baan. Je deed je werk niet alleen voor het geld. Het werk was heel belangrijk voor je. Het gaf je voldoening en je voelde je nuttig. Door je werk deed jij er toe, je voelde je belangrijk en jij dacht dat je het verschil maakte. Met je collega’s had je plezier in je werk. Nu voel je je een nummer in plaats van een zeer gewaardeerde collega. En dat terwijl je jarenlang met hart en ziel voor de organisatie hebt ingezet!

Je voelt je nu onzeker en in de steek gelaten, het liefste steek je kop in het zand, maar je weet dat dat geen zin heeft. Met je collega’s kun je over niets anders meer praten. Al geeft het een gevoel van herkenning, het maakt je lusteloos en verdrietig. Dit verlies heb je nog niet verwerkt. Je kunt wel goede hulp krijgen vanuit de organisatie, maar het gaat je eigenlijk allemaal veel te snel. En nu wordt er van je verwacht dat je zomaar uit het niets een “Plan B” hebt en precies moet weten wat je wil. Je voelt je lamgeslagen. Je weet niet wat je moet doen. Je bent nerveus over wat er komen gaat. Je kan het positieve er niet van inzien. Hoe kan plan B nu beter zijn dan plan A?

Waarom zijn er reorganisaties?

Net als mensen moeten organisaties zich aanpassen aan een sterk veranderende wereld om te overleven. Reorganisaties zijn zelfs noodzakelijk om onze organisaties en onze maatschappij draaiende te houden. Reorganisatie is een middel om je aan te passen aan verandering. Wanneer je je niet meer aanpast aan de verandering en niet meegaat met de veranderende wereld, verlies je je bestaansrecht. Neem bijvoorbeeld de cd. Aan wie ga je vandaag de dag nog een cd verkopen? De halve muziekindustrie heeft haar bestaansrecht verloren. Muziek niet. Muziek floreert. Alleen de cd heeft verloren. Survival of the fittest. Via reorganisaties houden we onze organisaties gezond en sterk. Sterk genoeg om onze samenleving te dragen.

Immuun voor reorganisaties

We weten dat zolang veranderingen elkaar sneller opvolgen, er ook meer reorganisaties zullen zijn en komen. Hoe zorg je dat jij immuun wordt voor reorganisaties en de gevolgen? Dat als er een reorganisatie is jij de laatste bent die boventallig of aangezegd wordt? Dat jij de eerste bent die een nieuwe baan vind? Misschien wel een betere baan? Of dat je elk moment kan beslissen om voor jezelf te beginnen? Om immuun te zijn voor reorganisaties hoef je maar 3 dingen te doen.

1 Positie bepalen

Waar sta je nu? Om ergens te komen moet je eerst accepteren waar je bent. Je moet eerlijk onderzoeken wat voor je heeft gewerkt en vooral ook wat niet voor je heeft gewerkt.

2 Purpose bepalen

Je moet weten wat je wilt. Wat is jouw punt aan de horizon? Wat je purpose is hangt samen met je talent, skills passie en legacy.

3 Vitaliteit

Met een lekke boot kom je de haven niet eens uit. Jij en je boot zullen in topconditie moeten zijn. Je moet fysiek, sociaal en mentaal vitaal zijn.

Met Plan Beter kun je precies deze 3 dingen doen. Je kan bepalen waar je met je leven heen wilt en dus weet welke koers je wilt varen.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly