Return to site

Waarom gebruiken medewerkers hun persoonlijke ontwikkelbudget niet?

En waarom dat voor niemand goed is!

Werknemers gebruiken hun ontwikkelbudget niet!

Iedere keer als we HR mensen spreken horen we het weer. Mensen gebruiken hun persoonlijk ontwikkelbudget niet! Ondanks dat het besteden van je budget een vergaderpunt is! Exacte percentages hebben we niet. Maar uit onze ervaring weten we dat het aantal niet gebruikers hoog zijn. Dit artikel geeft drie oorzaken waarom medewerkers hun budgetten niet gebruiken. Wat de gevolgen zijn voor medewerkers en de werkgever. En wat onze oplossing daarvoor is.  

3 redenen waarom medewerkers budget niet gebruiken

1) Te druk

Veel medewerkers hebben het simpelweg te druk om zich bezig te houden met persoonlijke ontwikkeling. Ze gaan op in de waan van de dag. Ze hebben al te veel hooi op hun vork. Ze zijn gestrest. Als iemand gestrest is heeft hij geen tijd voor persoonlijke ontwikkeling. We kennen allemaal eigenschap 7 van effectief leiderschap van Covey:

‘Een man loopt door het bos en ziet een houthakker, die zich helemaal in het zweet heeft gewerkt om een boom om te zagen. De man vraagt aan de houthakker wat hij aan het doen is. “Ik moet deze boom voor vanavond omzagen!”, antwoord de houthakker. De man zegt: “Maar die zaag is helemaal bot! Neem even pauze om hem aan te scherpen, dan ben je sneller klaar.” “Nee”, antwoord de houthakker “Ik heb geen tijd om hem aan te scherpen: die boom moet vandaag nog om!”- Covey

Als je het te druk hebt voor persoonlijke ontwikkeling, dan mis je in deze veranderende wereld de mogelijkheid om mee te bewegen. Het betekent dat je je prioriteiten verkeerd legt en dat je carrière slechts één kant op kan gaan. De kant die het nu op gaat, de kant van stilstand of achteruitgang. En in een veranderende wereld is stilstand ook achteruitgang. En niet de kant van aanpassing aan verandering of zelfs het creeren van verbetering. En in de bedrijfstak waar je nu in zit, is het niet de vraag óf je boventallig wordt, maar vooral de vraag wanneer je boventallig wordt. Het is hoogste tijd om je zaag te slijpen!

2) Te veel keuze

Grote bedrijven hebben soms duizenden opleidingen en cursussen in hun catalogus van evenzoveel aanbieders en leveranciers, die je kunt kiezen voor het inzetten van je persoonlijke ontwikkelbudget. Hoe moet je daar nu uit kiezen? En als je niet waar je moet beginnen met zoeken, dan zal je niets vinden. En dus stel je het maar weer voor je uit. Als je niet weet wat je wilt is het lastig keuzes maken. Als het je ontbreekt aan een purpose; stip aan de horizon waar je naartoe wilt is er een zee van mogelijkheden. Twijfel slaat toe en keuzes maken wordt moeilijk. Een purpose geeft koers en keuzes maken wordt heel eenvoudig.

3) Mogelijke afkeuring

Een enkeling weet wel wat hij wil, maar is bang dat zijn aanvraag afgekeurd gaat worden vanwege de fiscale toets. Heb je eindelijk helder wat je wilt, is er altijd nog iemand anders die ja of nee kan zeggen. En is je motivatie in relatie tot jouw persoonlijke omstandigheden bepalend voor het wel of geen akkoord krijgen. Dus het kan zo zijn dat een collega dezelfde cursus goed gekeurd krijgt, terwijl die bij jou wordt afgewezen. Als dat het geval is, kun je de afkeuring van een aanvraag persoonlijk opvatten. Je had dus een betere motivatie moeten schrijven. Elk mens is bang om afgekeurd te worden. We willen er graag bij horen. Het niet indienen van een aanvraag kan dus veiliger voelen, dan het wel indienen. Je krijgt dan in ieder geval geen afkeuring. Bang zijn voor afkeuring zal er echter voor zorgen dat jij niet je eigen leven zal leiden en je kansen optimaal benut. Je werkgever geeft je niet zomaar jaarlijks een persoonlijk ontwikkelbudget. Je werkgever wil echt dat je je ontwikkelt en dat je mee kan gaan met of zelfs gebruik kan maken van de aankomende  veranderingen.

Gevolgen van niet ontwikkelen

Je budget niet inzetten heeft mogelijk de volgende gevolgen:

  1. Je blijft te druk. Je hebt geen focus. Je blijft gestrest.
  2. Je marktwaarde daalt. Je staat stil of gaat achteruit.
  3. Het blijft je ontbreken aan koers en purpose. Daardoor blijf je  gevangen in de waan van de dag.
  4. Je blijft je mogelijkheden beperken door een mogelijke afkeuring.
  5. Je werkgever ziet dat jij je niet kan of wil ontwikkelen. Wie zich niet ontwikkelt blijft achter in een veranderende wereld. 

De oplossing van Plan Beter

  1. Plan Beter biedt persoonlijke ontwikkeling in een overzichtelijk programma en tijd.  Doordat we werken met de kracht van het onderbewustzijn gaat ontwikkeling 10x sneller. Met het voorbeeld van Covey: we bieden je een vlijmscherpe zaag aan, terwijl we jouw zaag voor je slijpen. Jij hoeft alleen maar te zagen. 
  2. We maken een pakket op maat waarmee jij je purpose en je koers vindt. Vanaf dat moment is kiezen gemakkelijk, maar vooral plezierig.  
  3. Onze programma’s voldoen aan alle eisen en daardoor is de kans op goedkeuring zeer groot. Daarnaast denken we graag mee en geven advies hoe je je aanvraag het beste kunt verwoorden. En tijdens ons programma gaan we ook met de angst voor afkeuring aan de slag, zodat je bij je volgende aanvraag veel sterker staat en je dit niet meer als obstakel ziet.

Persoonlijke ontwikkeling met Plan Beter

Met Plan Beter kom je veel sterker in je schoenen te staan en sta je weer stevig aan het roer van jouw carrière. Je ziet weer mogelijkheden en vaart graag naar nieuwe bestemmingen. Je kans op stress, burn-out, boventallig raken en aangezegd worden verklein je met een programma van Plan Beter aanzienlijk. Met Plan Beter laat je zien dat jij je ontwikkeling serieus neemt en je aan wilt passen aan de veranderende wereld. Dat jij je marktwaarde wilt verhogen. Met Plan Beter krijg je weer grip op je carrière. Daarmee krijg je weer grip op je leven!

Lars en Amanda van Plan Beter geven met veel plezier vrijblijvend advies.

Wil je meer weten over Plan Beter?

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly