Return to site

Wat beweegt het krachtige onderbewustzijn?

Pijn en plezier, strijden vóór en tegen verandering

Heb je nog niet ontdekt hoe krachtig het onderbewustzijn is? Deze post gaat over welke krachten het krachtige onderbewustzijn in beweging brengen.

Weg van pijn en op weg naar plezier

Je onderbewustzijn wil net als je bewustzijn weg van pijn. Deze beweging wordt ook wel push genoemd. Het is een vluchtende beweging. Weg van iets, een gevaar een bedreiging. Elke verslaving is een ontsnapping van pijn. Of dat nu roken, drank, drugs, sex, gokken of gamen is. Het zijn allemaal ontsnappingen van de pijn waar het onderbewustzijn bang voor is. Als je onderbewustzijn vrij is van pijn of de dreiging van pijn, staat het open voor plezier. Ieder bewustzijn en onderbewustzijn doen hetzelfde; ontsnappen aan pijn en op zoek naar plezier. Wat ons uniek maakt is wat wij aanwijzen als pijnlijk en als plezierig. Voor iedereen is dit anders en dat maakt ons allemaal verschillend en bijzonder.

Verandering

Je kan mensen grotendeels in twee groepen verdelen. Aan de ene kant heb je mensen die bang zijn voor verandering. Deze groep wordt vaak conservatief genoemd. Dit zijn de mensen die het goed voor elkaar hebben. Verandering is dan een bedreiging voor hun positie. De andere groep wil juist verandering. Deze groep wordt vaak progressief genoemd. Dit zijn mensen die vinden dat vooruitgang en verandering goede ontwikkelingen zijn. Voor deze groep is het gevaarlijk als alles bij het oude blijft. Dus voor de ene persoon is verandering moeilijk en pijnlijk en voor de andere persoon kan dezelfde verandering prettig en goed voelen.

Het spel van strijden vóór en tegen verandering kan je terugvinden in elk conflict, ruzie of persoonlijk probleem.

 

Rewiring

Als je van jezelf weet wat je bewust en onderbewust als gevaar hebt aangewezen wordt opeens kristalhelder waarom je in deze situatie terecht bent gekomen. Waarom je relatie niet lekker loopt. Waarom je op je werk geen stap verder komt. Of waarom je blijft kwakkelen met je gezondheid.


Als je iets wilt veranderen, werkt dit het snelste en meest effectieve door je bewuste en onderbewuste overtuigingen te veranderen. Door te veranderen wat je gelooft dat pijnlijk is en wat je als plezierig bestempeld, kun je deze gevoelens neutraliseren en weer opnieuw naar de zaken kijken zoals ze zijn. Het is te vergelijken met het herprogrammeren van je automatische piloot. Of het opnieuw instellen van je navigatie als je keer op keer niet komt waar je wel naartoe wilt reizen.

Hypnose

Hypnose is tot nog toe de beste methode om overtuigingen over pijn en plezier in je onderbewustzijn te veranderen. Hypnose is een bepaalde bewustzijnstoestand en te vergelijken met zó opgaan in een film dat het besef van tijd en omgeving even helemaal weg is. Het is een neutrale stand van het brein die we eigenlijk allemaal kunnen bereiken, hoewel de een makkelijker dan de ander. In die toestand van rust is een geconcentreerde aandacht die gepaard gaat met sterke ontspanning waarin mensen meer openstaan voor suggesties. Precies de combinatie van die specifieke bewustzijnstoestand en positieve suggesties zijn de werkende bestanddelen van hypnose. Want in een staat van diepe ontspanning is het makkelijker meegaan in het neutraliseren van pijn of moeilijke ervaringen.

Hypnose is zeker geen wondermiddel, maar wel een heel effectief hulpmiddel. En niet alleen wordt de klacht of het probleem aangepakt, de meeste mensen die in hypnose zijn geweest voelen zich over de hele linie rustiger, meer ontspannen en ervaren minder stress. Dat heeft weer een gunstige invloed op het afweersysteem. Centraal in een hypnosesessie staat dat je zélf weer invloed kunt uitoefenen en dat je zelf weer krachtig aan het roer kan gaan staan. Met hypnose reik je mensen een instrument aan waarmee ze zelf weer in hun kracht kunnen gaan staan. Het klinkt misschien gek, maar voor hypnose geldt echt: baat het niet dan schaadt het niet en nee je blijft er echt niet in steken, je raakt er niet van in de war en je verliest de controle niet. Het voelt als een soort droom die je in een andere wereld brengt, een bevredigend rustige wereld. Maar je blijft wel bij bewustzijn. Mensen die uit hypnose komen ervaren vaak een prettige en ontspannen staat en een gevoel van trotsheid dat je gebruik hebt gemaakt van je eigen krachtbronnen. Overige voordelen zijn dat mensen vaak hun zelfvertrouwen terugkrijgen, beter in hun vel zitten en veel minder stress ervaren. De meeste vragen zich af waarom ze dit effectieve hulpmiddel niet eerder hebben toegepast.

Gelukkig bewijzen talloze wetenschappelijke onderzoeken dat hypnose geen tovenarij is. In de Libelle nummer 42 is een goed geschreven artikel opgenomen met als titel “Hyp Hyp Hoera, hoe hypnose kan helpen bij pijnbestrijding. En ook op televisie wordt er steeds meer aandacht besteed aan de positieve effecten van hypnose. Op maandag 28 mei 2018 werd op NPO1 een uitzending uitgezonden met als titel “Hypnose op recept”. Kijk dit na op: https://www.npostart.nl/2doc/28-05-2018/VPWON_1283073

Wij zijn op een missie om de kracht van het onderbewustzijn te delen. Daarvoor zoeken we ambassadeurs. Sta je ook achte onze missie. Wordt dan onze ambassadeur en deel onze berichten. Vul hieronder je mailadres in dan krijg je onze berichten vers van de pers.

Bij voorbaat dank. Lars en Amanda.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly